Megfontolások az autópálya matrica kiválasztásban

A a vármegyei autópálya matricák engedményt jelentenek az autósoknak; sok esetben költségcsökkentést eredményezhetnek. Használatuk nem kötelező. 

Minden autósnak érdemes egyénileg – saját úthasználati szokásai alapján – meggondolni, milyen matricát vásároljon. Ehhez adunk szempontokat:  utazási szokás --> ajánlott matrica összeállítása formában. (Fontos: a vármegyei matricák éves érvényességű matricák)

  1. Gyakran utazik azonos útvonalon --> vármegyei matrica az útvonallal érintett vármegyékre
  2. Bizonyos időszakokban utazik többet, nagyobb távolságra --> 10-napos és havi matricák
  3. Gyakran utazik egy területen, de a nyári, téli szezonban nagyobb távolságra megy --> vármegyei matrica és időalapú matricák együtt
  4. Sokat utazik az év során, kisebb területen is és hosszabb távolságra is --> éves matrica

A tényleges döntést legtöbben a minimális költség alapján hozzák. Ez logikus, mégis érdemes megfontolni legalább két tényezőt:

Egyrészt az év elején nehéz megbecsülni, milyen fizetős utakon fogunk autózni az év során, mostani elképzelésünk sokat változhat és olyankor nem várt költséget jelent a matrica. 

Másrészt érdemes arra a kényelemre is gondolni, amit pl. egy éves autópálya matrica jelent. Ugyanis ennél egész évben nem kell többet matricára gondolni, mikor, milyet vegyünk, milyen kerülő útvonalon tudunk spórolni, meddig tart egy-egy matrica érvényessége. Ez a fajta kényelem sokat megérhet.

 

Megyei-matrica
megyei-matrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok