Vas vármegyei matrica tudnivalók

Vas vármegye infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően egyre vonzóbbá válik az e-matrica beszerzése az ott élők, valamint odalátogatók számára egyaránt. A vármegyei matrica megvétele előnyös lehet azok számára, akik a helyi településeket összekötő úthálózatot rendszeresen használják, valamint Győr és a főváros felé kölekedőknek. A matrica megváltásán szintén érdemes lehet elgondolkozni azoknak, akik az osztrák burgenlandi területet látogatják gyakran.  

 

Vas vármegye matrica területi hatálya 

Az éves vármegyei autópálya matrica az alábbi határok között érvényes: a Vásárló által megadott megye fizetős díjszakaszaira, valamint a határos vármegyék irányába eső első csomópontig.  

Ez Vas vármegye esetében a következőket jelenti:  

M86-os gyorsforgalmi út 

A Szombathelyet Győrrel összekötő négysávos M86-os gyorsforgalmi úton keresztül a főváros könnyen megközelíthető, amely az ingázók számára igen hasznos. A vármegyei matrica megvétele azok számára is előnyös lehet, akik az osztrák burgenlandi területet látogatják gyakran. 

A Vas vármegyét érintő fizetős útszakaszok térképét itt éred el. 

 

Vas vármegye matrica időbeli hatálya 

A matrica a vásárlás időpontjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24. órájáig érvényes. Maximum tehát 13 hónapra váltható meg (amennyiben Január 1-én vásároljuk meg).   

 

Vas vármegyei matrica árak 

A Vas vármegyei matrica ára megegyezik a többi vármegyei matrica árával, melyek összege: 

2023-ban: 

2024-ben: 

 

Kirándulnál Vas vármegyében? Mutatunk pár tippet! 

Vas vármegye számos lehetőséget nyújt mind az aktív kikapocsolódás szerelmeseinek, mind pedig a kikapcsolódni vágyóknak. Még nem ismered nyugati vármegyénk rejtett kincseit? Mutatunk pár tippet, amit nem érdemes kihagynod, ha erre jársz.  

A fürdőzni vágyók kedvelt városainak számítanak Bükfürdő, és Sárvár egyaránt. Ha erre jársz, ki ne hagyd a reneszánsz és barokk jegyekben pompázó Nádasdy-várat, mely számtalan izgalmas programmal várja az érdeklődőket. Nemcsak Sárvár, de Kőszeg is számtalan történelmi emlékkel bír, nem érdemes kihagyni a Jurisics-várat, mely a város legnagyobb műemléki épülete.  

Vas vármegye különleges egyházi emlékekkel is büszkélkedhet, mint a Jáki templom, mely hazánk egyik legszebb román stílusú temploma, vagy a különleges freskókkal díszített veleméri Szentháromság-templom. Ha erre jársz, Szombathelyet ne hagyd ki, mely változatos programokkal vonzza a látogatókat, különleges műemlékei egészen az ókorig nyúlnak vissza. 
 



Megyei-matrica
megyei-matrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok