Pest vármegyei matrica tudnivalók

A Pest vármegyei e-matrica jelenleg a legtöbbet vásárolt megyei autópálya-matrica. Nemcsak a legnépszerűbb úthasználati vignettának számít, de Pest megyében van a legtöbb gyorsforgalmi út is. Ennek oka, hogy Magyarországon az úthálózat sugaras irányban épült ki, így Budapestet körülölelve minden vidéki nagyváros autópálya szakasza Budapest területére gyűrűzik be. Ezek alapján kijelenthető, hogy ez a matrica típus éri meg sokaknak a legjobban, összevetve a többi idő-alapú konstrukcióval. 

Pest vármegyei matrica területi és időbeli hatálya

Mint minden vármegyei matrica, úgy a Pest vármegyei is területileg érvényes Pest vármegye minden díjköteles útszakaszára, valamint a vármegyét követő első lehajtókra. 

Időben pedig érvényes a vásárlás időpontjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24. órájáig. Maximum tehát 13 hónapra váltható meg (amennyiben Január 1-én vásároljuk meg). Pest vármegye fizetős útszakaszainak térképe

Pest vármegyei matrica árak

A Pest vármegyei matrica bár jóval több gyorsforgalmi úthálózatot lefed, ára pontosan ugyanannyiba kerül mint minden más vármegyei matrica.

2023-ban:

2024-ben:

Pest vármegyei matrica változások 2024-től

Akárcsak a matricaárak, úgy a fizetős utak listája is folyamatosan változik, ezt a 62/2021. (XII. 22.) ITM rendelet szabályozza. Az Építési és Közlekedési Minisztérium tervezete szerint fizetőssé válhat 2024-től meglévők mellett az M0-s autóút M1 és M5, valamint M4 és M3 közötti szakasza, ezzel a teljes út díjköteles lesz. 

 



Megyei-matrica
megyei-matrica.hu 2024
Kövess minket: Voxpay facebook Voxpay instagram Voxpay tik-tok