Népszerű útvonalak, e-matricák

 
Autópálya matrica gyors vásárlás:

Autópálya matrica típusok 2019

Autópálya matrica típusok, kategóriák és díjak 2019-ben:

A 10-napos e-matricák díjai 2018. Október 1-től változtak.

 Díjkategória

 Heti Havi Éves Féléves Megyei
 D1 3 500 Ft 4 780 Ft 42 980 Ft 28 680 Ft 5 000 Ft
 D1M 1 470 Ft 2 500 Ft -  - -
 D2 7 000 Ft 9 560 Ft 42 980 Ft - 10 000 Ft
 B2 15 500 Ft 21 975 Ft 199 975 Ft - 20 000 Ft
 U 3 500 Ft 4 780 Ft 42 980 Ft - 5 000 Ft

A fenti bruttó összegűek, vagyis tartalmazzák az általános forgalmi adót. Matricavásárlásnál fizetési módtól függően tranzakciós díj kerül felszámításra, mely a rendelés során a fizetési mód kiválasztásánál megjelenik. 

Az autópálya matrica érvényességi ideje

A hatályos jogszabályok értelmében az e-matricát mindig a díjköteles szakaszra felhajtás előtt (utazás előtt) kell megváltani. Az e-matrica utólag hiába kerül megváltásra, visszamenőleg nem ad használati jogosultságot, ezért arra az időszakra jogosulatlan használatnak minősül, így pótdíjfizetést von maga után. Amennyiben a vásárlás napját jelöli meg kezdő napnak, úgy az érvényesség kezdete az autópálya matrica megvásárlásának időpontja. 

E-matrica típusai:

Heti (10 napos) autópálya matrica

Érvényes a vásárlás napjára és még további kilenc napra (összesen 10 egymást követő napon az ország összes fizetős díjszakaszán használható). Amennyiben a vásárlás napját jelöli meg kezdő napnak, úgy az érvényesség kezdete az e-matrica megvásárlásának időpontja.

Havi autópálya matrica

A vásárló által megadott kezdő naptól a következő hónapban - számát tekintve a kezdő nappal megegyező nap 24 óráig - amennyiben az adott nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napjának 24 óráig lesz érvényes. Amennyiben a vásárlás napját jelöli meg kezdő napnak, úgy az érvényesség kezdete az e-matrica megvásárlásának időpontja.

Éves autópálya matrica

Érvényes a tárgyév első napjától, (későbbi váltás esetén a vásárlás időpontjától) a tárgyévet követő év január 31.  24. órájáig.

Megyei autópálya matrica

Érvényes a tárgyév első napjától, (későbbi váltás esetén a vásárlás időpontjától) a tárgyévet követő év január 31.  24. órájáig az adott megye fizetős díjszakaszaira, a határos megyék irányába eső az első lehajtóig.

Autópálya matrica ellenőrzés - az autópályákra csak meglévő, érvényes matricával szabad felhajtani!

Az úthasználati díj kiegyenlítése - gépjármű megállítása nélkül – a rendszám alapján, elektronikus úton ellenőrizhető a matricaköteles útszakaszok bármely pontján.

Internetes autópálya matrica vásárlás esetén nem szükséges magánál tartania a visszaigazolást. Egyéb vásárlásnál az ellenőrzőszelvényt az érvényesség időtartama alatt tartsa magánál a járműben és saját érdekében a lejárat után egy évig őrizze meg!

Önmagában a sikeres és megtörtént fizetés nem jelent automatikusan pályahasználati jogosultságot, minden esetben szükséges az érvényes matrica sorszáma.

 

Fontos! A javasolt matricák csak az oldal által javasolt útvonal követése esetén lesznek elegendők.

EN DE
CookieMessage CookieMoreText